Високий рівень омега-3 кислот (риб’ячого жиру) зменшує ризик смерті від усіх причин

Вчені перевірили, чи є зв’язок з рівнем омега-3 кислот в крові людини й смертністю. Як виявилося, високий рівень цих жирних кислот з риби та морепродуктів пов’язаний зі зниженням ризику смерті на 15-18%.

Риб’ячий жир містить у собі крім інших компонентів і поліненасичені жирні кислоти групи омега-3. Саме її рівень вивчали вчені на даних 42466 осіб. Всі ці люди не мали серйозних хронічних захворювань і не приймали додатково омега-3 комплекси.

За час дослідження, а воно тривало 16 років, померло 37% людей. Вчені побачили, що якщо в крові був високий рівень омега-3 кислот, то ризик смерті був на 15-18% нижче.

Втім, не обов’язково їсти багато риби. Можна приймати й препарати з омега-3 кислотами.

Додайте SUNDRIES у вибрані джерела Google Новини

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Джерело nature
Вам також може сподобатись
Коментарі
Loading...