В’ялене м’ясо визнали небезпечним для гіпертоніків

Людям з високим артеріальним тиском не слід їсти в’ялене м’ясо, передають фахівці з медичної спільноти Action on Salt.

На думку експертів, велика кількість солі в деяких м’ясних продуктах може вплинути на рівень тиску і підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Небажаними є навіть продукти з маркуванням «низька концентрація солі», оскільки в них присутня велика кількість натрію, який шкодить здоров’ю гіпертоніків.

За даними лікарів, зниження кількості натрію в організмі зменшує смертність від інсульту на 16% і на 12% – від ішемічної хвороби серця.

Раніше лікарі порадили гіпертонікам пити вишневий сік. Цей напій багатий антиоксидантами, які допомагають розширити кровоносні судини і поліпшити їх еластичність.

Джерело express.co

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше