Вчені розповіли про здатність кетчупу знижувати рівень холестерину в крові

Фінські вчені провели дослідження і з’ясували, що звичайний кетчуп може істотно знизити рівень холестерину в крові. Про роботу співробітників Університету Оулу йдеться в статті, опублікованій в виданні Helsingin sanomat.

Відомо, що холестерин збільшує ризик серцево-судинних захворювань через те, що утворення жирових відкладень порушує циркуляцію крові. Через високий рівень холестерину відбуваються інсульти й серцеві напади.

Фахівці провели експеримент, попросивши піддослідних під час приймання їжі з’їдати дві ложки томатного кетчупу або пити томатний сік. В результаті в учасників дослідження знизився рівень холестерину на 6%, а ліпопротеїни низької щільності впали на 13%.

Разом з тим вчені попередили, що, на відміну від кетчупу, інші соуси, наприклад майонез, тартар, теріякі, підвищують рівень холестерину. Ніякої шкоди для організму не принесе приправа, приготована на основі оливкової олії, запевнили фахівці.

Джерело express.co

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше