У Китаї придумали макарони, які набувають форму при варінні

У китайському Університеті Чжецзян придумали макарони, які приймають форму тільки під час варіння. В основі винаходу – особливі борозенки, повідомляє Science Advances.

Для експериментів вчені розробили тісто з манного борошна. Зразки були розміром в декілька сантиметрів, товщиною в кілька міліметрів. На них і автоматично, і в ручному режимі наносилися борозенки, які дозволяють макаронам приймати потрібну форму. Продукт набуває форму трубочок, спіралей і інші складні форми.

Експерти відзначають, що плоскі макарони мають ряд переваг: економічна упаковка і менш витратне транспортування. Через відсутність повітря розмір пакування можна зменшити на 60%.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Джерело advancessciencemag
You might also like
Комментарі
Loading...