У Китаї придумали макарони, які набувають форму при варінні

У китайському Університеті Чжецзян придумали макарони, які приймають форму тільки під час варіння. В основі винаходу – особливі борозенки, повідомляє Science Advances.

Для експериментів вчені розробили тісто з манного борошна. Зразки були розміром в декілька сантиметрів, товщиною в кілька міліметрів. На них і автоматично, і в ручному режимі наносилися борозенки, які дозволяють макаронам приймати потрібну форму. Продукт набуває форму трубочок, спіралей і інші складні форми.

Експерти відзначають, що плоскі макарони мають ряд переваг: економічна упаковка і менш витратне транспортування. Через відсутність повітря розмір пакування можна зменшити на 60%.

Джерело advancessciencemag

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше