Сочевиця допомагає знизити тиск, холестерин та цукор у крові

Деяким людям їсти сочевицю просто необхідно. Наприклад, гіпертонікам чи діабетикам. Докладніше про користь цього продукту – у матеріалі.

Кому підходить сочевиця, а кому вона шкодить? Відповідь на це запитання ви знайдете в нашій статті.

На думку німецького експерта в галузі харчування Ані Швінгель Екснер, сочевиця корисна для людей з діабетом, підвищеним артеріальним тиском та високим рівнем холестерину.
Як зазначає Екснер, сочевиця, як і більшість зернобобових, багата на харчові волокна, що допомагають стабілізувати рівень цукру в крові, продовжити почуття ситості та стимулювати травлення. Крім того, вона містить велику кількість вітамінів групи В та заліза.

Сочевиця багата на білок. У сухому вигляді на нього припадає 20% продукту, а приготовленому – від 5 до 9%.

Поєднуючи сочевицю з крупами, цільнозерновим хлібом і макаронами, можете бути впевненими: ви забезпечуєте організм усіма необхідними для нормального функціонування білковими елементами без потреби в м’ясних і молочних продуктах. Тому сочевиця є ключовим компонентом дієти вегетаріанців.

Водночас, за словами німецького експерта, сочевиця шкідлива для людей, які страждають на подагру, оскільки містить пурин. Вступаючи в організм, він перетворюється на сечову кислоту, що, своєю чергою, призводить до загострення проблем з подагрою.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Джерело aljazeera
You might also like
Комментарі
Loading...