П’ять продуктів, які шкідливі для кишечника

Окремі продукти здатні спричинити захворювання кишківника. Деякі з них наведені у статті Eat this, Not That!

Для підтримки здоров’я всього організму, у тому числі й кишківника, необхідно звертати увагу не тільки на щоденні звички, спосіб життя, а й харчування. Про продукти, що шкодять кишечнику, – нижче.

Алкоголь.

Можна іноді випивати без особливої ​​шкоди, але, за словами дієтолога Моргін Клер (Morgyn Clair), автора книги «Здорова матуся», надмірне вживання алкоголю може відбитися на здоров’ї кишечника. «Доведено, що алкогольні напої не тільки викликають порушення травлення, але і при помірному або надмірному їх вживанні знижується кількість корисних бактерій у травній системі», – говорить Клер.

Продукти із додаванням цукру.

Такі продукти з додаванням цукру, як пончики, печиво, газована вода, солодкі соки й солодкі снеки можуть швидко нашкодити кишечнику і викликати інші проблеми зі здоров’ям. «Занадто велика кількість цукру подобається шкідливим бактеріям, які можуть боротися за виживання з корисними бактеріями, пояснює Клер, надмірне споживання цукру може вплинути на всмоктування води й викликати порушення травлення і, як наслідок, здуття живота. Стаття, опублікована в журналі Nutrients, також говорить, що цукор може порушити баланс мікрофлори кишечника і викликати якесь запалення в організмі.

Штучні підсолоджувачі.

Штучні підсолоджувачі можуть не тільки допомогти вберегти себе від зайвих калорій і скинути вагу, але і негативно вплинути на здоров’я кишечника. Опубліковане в журналі Nature дослідження показує, що штучні підсолоджувачі можуть викликати непереносимість глютену, оскільки порушують баланс мікрофлори в кишечнику. Експеримент був проведений на мишах, необхідно провести більше досліджень.

Мясні продукти.

Перероблене м’ясо – джерело білка, але такі продукти як бекон або сосиски можуть викликати проблеми з кишечником через насичені жири, що містяться в них. Журнал Clinical Nutrition у своєму огляді виявив зв’язок між споживанням жирів, зокрема насичених жирів, і зниженням загальної кількості бактерій і зміною мікрофлори кишечника, що вказує на проблеми зі здоров’ям.

Соєва олія.

Дослідження показують, що соєва олія, що використовується в маргарині, соусах для салату, деяких марках майонезу, енергетичних батончиках, і у багатьох заморожених продуктах можуть бути шкідливі для кишечника.Опубліковане в журналі Gut дослідження показало, що соєва олія, що містить омега-6-поліненасичені жирні кислоти, знижує кількість таких видів бактерій, як faecalibacterium і blautia, які виробляють сприятливі для організму метаболіти. Соєва олія також підвищує кількість таких видів бактерій, як alistipes і bacterioides, які впливають на метаболізм глюкози.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Джерело eatthis

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше