Названо найкорисніший горіх для перекусу

Канадські вчені провели дослідження, вивчивши ступінь впливу мигдалю на людський організм. В результаті з’ясувалося, що процес перетравлення цього продукту допомагає знизити споживання енергії з їжі, говориться в статті, опублікованій в виданні Mayo Clinic Proceedings.

За словами фахівців з Торонто, якщо регулярно вживати в їжу мигдаль, можна скинути три кілограми зайвої ваги в рік. Це вдалося довести завдяки експерименту, в якому взяли участь добровольці (чоловіки та жінки), у яких була присутня схильність до ожиріння.

Всі випробовувані дотримувалися дієти з низьким вмістом насичених жирів і холестерину. Експеримент тривав понад три місяці. Протягом першого місяця учасники повинні були щодня під час перекусу з’їдати 75 грамів мигдалю. Після цього вони зробили тижневу перерву, а потім протягом місяця їли 37,5 грама мигдалю і половину порції кексів. Випічка містила стільки ж білка, клітковини та жирів, скільки й горіхи. Після цього жінки й чоловіки на перекус повинні були їсти тільки порцію кексів.

В результаті було встановлено, що після перетравлення близько 20% калорій, які добровольці отримували з жиру мигдалю, залишаються неабсорбованими. Завдяки цьому в день вони з’їдали в середньому на 2% менше їжі, ніж звикли. При цьому ніхто з учасників не набрав зайву вагу в даний період.

Вчені радять частіше є мигдаль і не побоюватися, що він призведе до повноти. При цьому особливо корисний мигдаль людям, які страждають на серцево-судинними захворюваннями.

Додайте SUNDRIES у вибрані джерела Google Новини

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Вам також може сподобатись
Коментарі
Loading...