Які види картоплі можна їсти людям з діабетом, а які – ні

Високий рівень цукру в крові може бути дуже небезпечним для діабетиків. Тому їм важливо вибирати продукти, які зменшать його або не викличуть різкого підвищення глюкози після їх вживання. До подібних продуктів відноситься картопля, але лише деякі її різновиди. Докладніше – у статті.

Існують продукти з високим та низьким глікемічним індексом. Останні в організмі переробляються повільніше, тому підвищення цукру в крові після них відбувається не різко, а поступово. Саме такі продукти рекомендується вживати людям, які страждають на діабет. Якщо говорити про картоплю, то деякі її види відрізняються високим глікемічним індексом, а деякі – низьким.

Як стверджує видання Medical News Today, низький глікемічний індекс має солодка картопля. Те саме можна сказати про картоплю «ямс».

А ось від білої картоплі діабетикам слід відмовитися, а ще від таких страв, як картопляне пюре, картопля фрі.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Джерело medicalnewstoday

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше