Як приготувати класичний глінтвейн вдома

Готуємо осінній суп

Літо закінчилося, а отже, не за горами зима. І знову набувають актуальності рецепти напоїв, які зігрівають холодними вечорами. Одним із таких напоїв є глінтвейн – підігріте вино зі спеціями, яке дуже легко приготувати в домашніх умовах.

Для цього знадобиться:

1. Вино (750 мл). Краще використовувати червоне сухе, солодке чи напівсолодке. Можна використовувати й біле, але тоді треба буде дещо збільшити кількість цукру. Аби напій не мав неприємного запаху спирту не рекомендовано брати кріплені вина.
2. Цукор. Для червоного вина – 1ст.л., для білого – 3-4ст.л.
3. Спеції для глінтвейну. Можна одразу ж купити готовий набір, або ж додати класичні спеції окремо. Зазвичай використовують мускатний горіх, подрібнений імбир, гвоздику та корицю (можна брати як мелену, так і паличку).
4. 100 мл води.

Спосіб приготування:

1. У каструлі закип’ятити 100 мл води зі спеціями, настоювати 10-15 хвилин, потім процідити.
2. У каструлі змішати вино, цукор та відвар зі спеціями. Нагріти до температури 65-70 градусів, потім накрити кришкою та відставити на 15 хвилин.
3. Склянку, у якій подаватиметься напій, можна прикрасити апельсином або цукром.
Спеції можна змінювати за смаком, аби приготувати свій ідеальний глінтвейн, який зігріватиме холодними вечорами.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше