Глобальне потепління може призвести до дефіциту кави в світі

Глобальне потепління негативно позначиться на вирощуванні кави. Про це свідчать дані дослідження німецьких вчених з Потсдамського інституту вивчення кліматичних змін, пише видання Nature.

Групою дослідників була розроблена комп’ютерна модель, яка наочно показує, як кавові дерева зможуть пристосуватися до нових кліматичних умов. В результаті виявилося, що глобальне потепління може призвести до зникнення деяких сортів популярного в усьому світі напою.

Іншим фактором глобального підвищення температури є прискорення процесу дозрівання кавових зерен. Таким чином, ексклюзивні сорти стануть звичайними і незатребуваними, відзначають фахівці. Вони пропонують виробникам кави почати шукати нові території для плантацій вже сьогодні. Найбільш придатними для вирощування кави є високогірні ділянки.

Додайте SUNDRIES у вибрані джерела Google Новини

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Вам також може сподобатись
Коментарі
Loading...