Для мозку, нервів і м’язів: вчені розповіли про користь картоплі

Попри те що дієтологи останнім часом стали активно критикувати картоплю, цим продуктом ні в якому разі не можна нехтувати. У матеріалі Medicalxpress розповідається – чому.

Вітамін С. В одній невеликій картоплі (150 г) міститься 15% добової норми цього вітаміну. А він підтримує імунітет, містить антиоксиданти, грає важливу роль у формуванні сполучної тканини.

Вітамін В6, такий необхідний для хорошої роботи нервової системи. Він сприяє тому, щоб більш ніж 100 ферментів в організмі функціонували без збоїв і розщеплює білки.

Калій, що регулює серцевий ритм. «Смажена, запечена і смажена картопля містить більш високий рівень калію, ніж варена або пюре, а картопля в мундирі містить близько третини рекомендованої добової норми», – йдеться в матеріалі.

Холін – вітаміноподібна речовина. Вона підтримує роботу мозку. Холін особливо важливий при вагітності.

Вчені резюмують: не варто побоюватися, що через картоплю можна набрати зайві кілограми. У ній менше калорій, ніж в банані. Але якщо ви все-таки турбуєтеся про фігуру, ідеальними варіантами стануть варіння або приготування на пару. Від смаження на олії краще відмовитися.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше