10 причин їсти броколі: одна з них – захист від раку

Відомо, що броколі допомагають дитячому організму швидше розвиватися. Але це не все. Ці овочі корисні для дорослих. Про корисні властивості цих продуктів розповіла дієтолог Ягмур Сатироглу.

 

Броколі є дуже багатим з погляду своєї поживної цінності зимовим овочем і входить до незамінних продуктів дієтичного харчування через свою низьку калорійність. Відомо, що броколі завдяки сульфорафану у своєму складі забезпечує захист від раку, а завдяки високому вмісту клітковини покращує роботу травної системи.

Дуже корисна для всього організму

  1. Дієтолог Ягмур Сатироглу (Yağmur Satıroğlu) дала коментар про броколі. Цей овоч привабливий своєю поживною цінністю. Броколі з високим вмістом клітковини – корисний зимовий овоч, багатий на вітаміни А і С, а також калієм, кальцієм, залізом.
  2. Броколі захищає від багатьох захворювань і при регулярному вживанні її переваги можна побачити за короткий час. Броколі містить велику кількість сульфорафану у своєму складі. Наукові дослідження показують, що вживання продуктів, що містять сульфорафан, запобігає раку.
  3. Високий вміст клітковини в броколі дуже корисний для травної системи. Вживання продуктів, що містять харчові волокна, у великій кількості необхідне для здорового функціонування травної системи. Регулярне вживання продуктів з клітковиною також є важливим для контролю ваги.
  4. Лютеїн та зеаксантин у броколі підтримують здоров’я очей. Зеаксантин, живлячи очі та захищаючи їх від негативних зовнішніх впливів, покращує зір. А лютеїн, який також діє як антиоксидант, насамперед живить так звану ‘жовту пляму’.
  5. До складу броколі входить вітамін К, який підтримує щільність кісток та сприяє формуванню міцної кісткової тканини. У зв’язку з цим вживання броколі важливе для здоров’я кісток.
  6. Броколі, що містить вітаміни групи В також є важливим продуктом для здоров’я волосся. Вітаміни групи В, що беруть участь у регенерації клітин, забезпечують зміцнення коренів волосся та оновлення клітин.
  7. Броколі, що містить вітаміни А і С, також підвищує опірність організму в силу своїх антиоксидантних властивостей. Броколі, що зміцнює імунну систему, виконує функцію міцного щита особливо від зимових хвороб.
  8. Завдяки розчинній клітковині у своєму складі броколі допомагає знизити рівень холестерину.
  9. Броколі підтримує здоров’я серця. Поряд із великою кількістю клітковини броколі також містить необхідні для здоров’я серця вітаміни, що допомагає регулювати артеріальний тиск. Калій у броколі зменшує напругу в стінках кровоносних судин та полегшує кровообіг.
  10. Наявність хрому в броколі у великій кількості позитивно впливає на рівень глюкози в крові. Броколі підтримує здоров’я шкіри.

Зверніть увагу на наступні моменти!

Броколі можна вживати у приготовленому вигляді, а також додавати до раціону сирим. Як метод термічної обробки можна віддати перевагу варінню і приготуванню на парі. Проте, щоб броколі не втратила своєї поживної цінності, рекомендується готувати на пару. Перед вживанням овоч необхідно помити. Для цього налийте воду в яку-небудь ємність, додайте трохи оцту і потримайте броколі в розчині, що вийшов, приблизно десять хвилин. Після цього броколі слід ретельно прополоскати чистою водою. У такий спосіб можна домогтися більш якісного очищення та видалення мікробів.

Можна безпечно давати немовлятам

Як відомо, новонароджених протягом перших шести місяців рекомендується годувати грудним молоком. Після шести місяців до раціону дитини вводяться додаткові продукти. Суп із броколі завдяки своїй багатій поживній цінності може бути ідеальним прикормом для немовлят.

Матеріали характеру новин не можна прирівнювати до призначення лікаря. Перед ухваленням рішення порадьтеся з фахівцем.

Джерело cumhuriyet

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше